Inspiration og uddannelse til børnemedarbejdere

Børnemedarbejder kursus

Næste kursus: Weekenden 4. – 5. oktober 2024

B-M-K 2024

B-M-K står for BørneMedarbejderKursus, glæd dig til:
• Workshops – fokuseret inspiration, stort og varieret udvalg – du kan nå fire workshops, klik og se udvalget!
• Fællessamlinger med undervisning, motivation og oplevelser i fællesskab – hele tre samlinger!
• Netværk og stande med salg og nyheder.
• Tilbud om personlig rådgivning
Alt sammen på ET superdøgn – deltag hele kurset eller blot lørdag!

Følg også b-m-k på Facebook og få seneste nyheder.

Kursusbeskrivelse

B-M-K er et kursustilbud for frivillige og ansatte børnemedarbejder i kirkeligt regi. Kurset henvender sig både til erfarne medarbejdere med ønske om “videruddannelse” og nye der har glæde af basisintroduktion. Kurset udbydes en gang om året og afvikles på et superdøgn.

B-M-K er unikt ved at samle medarbejdere fra hele landet og fra en stor bredde af kirkelandskabet – alle er velkommen. Indholdet veksler mellem fællessamlinger og workshops – hvor et fælles aktuelt tema går på tværs af fællessamlingerne, er det muligt at følge et spor af workshops, eksempelvis “lederskab” eller “hands on”. I alle mellemrum er der tid til netværk og yderligere inspiration i udbuddet af relevante stande.

B-M-K er oplagt for teams men kan bestemt også gennemføres om man skulle komme alene. Velkommen!

Tema og talere

“Sprog for tro” er årets overordnede tema – formidling er en stor del af arbejdet blandt børn i kirken. Har vi et sprog for vores egen tro? Hvordan gør vi os forståelige i formidlingen til børn? Hvilke ord bruger børn i samtalen om tro?

I år byder B-M-K på tre forskelligartede fællessamlinger, der byder på varieret undervisning med forskellige talere henholdsvis fredag aften, lørdag formiddag og lørdag sidst på eftermiddagen. Vi kan næsten ikke vente med at give ordet til:

Louise Heldgaard Bylund, ph.d., cand. theol. hvor hendes ph.d. handlede om danske børnebibler. Hun er projektleder på DetMedGud.dk for FDF, KFUM, KFUM/KFUK og De grønne pigespejdere. Og er blevet en del af oversættergruppen på Biblen 2036 ved Bibelselskabet.

Anne Klitgaard Thompson, teolog (M.Div) med efteruddannelsen “Children, Mission and Ministry” på Cliff College, Manchester University. Præst i Metodistkirken i Vejle, kursusleder på “Børns Åndelighed og tro” som udbydes af B-M-K og blogger og underviser med Digogmigogvitro.dk som afsæt.

Jakob Svendsen, standupkomiker og kristen, kendt for flere shows: Kristen i Krise, Næste(n) Kærlig, Onemanshowet med Heino Hansen, ZULU Comedy Fightclub. 31.10.24 udkommer han med “Bibelen for sjov” fra Bibelselskabet, bøgernes bog fortalt med susende fart, glimt i øjet og masser af respekt.

Tilmelding & betaling

Tilmeldingsfrist: 1. september – der er nu lukket for tilmelding til kurset.
Hele kurset, uden overnatning, 1100 kr.
Hele kurset, enkelt værelse, 1750 kr.
Hele kurset, dobbeltværelse, 1450 kr.
Hele kurset, 3-4 personers værelse, 1300 kr.
Lørdag, dagsgæst, 1000 kr.

Betaling for B-M-K sker via faktura som fremsendes EFTER tilmeldingsfristen, til betaling inden weekenden. Ved AFBUD senere end tilmeldingsfristen 1. september opkræves fuld pris, som ligeledes heller ikke tilbagebetales.

Vær opmærksom på, at mange kommuner giver tilskud til kurser med leder- og medarbejdertræning i frivilligt regi inden for tilbud med børn og unge. Undersøg om det er muligt at ansøge din kommune!

Praktisk

B-M-K kan tilbyde et begrænset antal værelser til overnatning, fra enkeltværelser til 3-4 personers værelser. For at få plads til mange er vi fordelt på to lokationer i forhold til overnatning. En del skal blive på Højskolen og de som har bestilt 3-4 personers værelser skal bo på et nærtliggende sportshotel.

Højskolen Acts Academi: Højskolen stiller en række værelser til rådighed, enkelt-, dobbelt- og flersengsværelser på 1., 2., 3. og 4. sal. Bemærk at der er toilet og bad på gangene og da disse er forbeholdt henholdvis dame/herre kan man skulle en etage op/ned for at finde det rette badeværelse.

Pulzion Sporthotel: Sporthotellet ligger i forbindelse med en idrætshal og er i gåafstand til Højskolen. Der er ligeledes gode parkeringsmuligheder der. Adresse: Peter Tofts Vej 21, 6000 Kolding. Værelserne åbnes med kode, som udleveres sammen med navneskiltet. Vær opmærksom på at tjekke ud fra værelset og ikke efterlade bagage senere end kl. 10.00 lørdag.

Du kan naturligvis også selv sørge for overnatning – ved at book airbnb, vandrehjem eller lignende.

Lokation

Kurset afholdes i år både i Samværket og på Højskolen Acts Academy, Lykkegårdsvej 100, 6000 Kolding. Parkering finder blandt andet sted ved den nærtliggende Kongreshallen, Tøndervej 77.

Netværk

Det at møde andre børnemedarbejdere fra hele landet og forskelligartede sammenhænge er en stor del af B-M-K. I forbindelse med fællessamlingerne bliver der mulighed for dialog og reflektion undervejs i mindre grupper. Og i pauserne er der naturligvis rum for at møde hinanden over en kop kaffe eller ved måltiderne.

Personlig rådgivning

B-M-K stiller personer til rådighed som tilbyder korte samtaler undervejs. Det kan være sparring omkring en ny ide eller behov for at dele en faglig eller personlig udfordring relateret til arbejdet blandt børn i kirken. Tag imod tilbudet – hvordan det praktisk afvikles informeres der om på kurset.

Standområde

Mød relevante organisationer, få materiale og bøger i hænderne og gør en god handel, oplev konkret inspiration til “hands on” og få rig mulighed for at netværke – standområdet er der hvor det sker – når der ikke er fællessamlinger eller workshops!

Ønsker du eller din organisation at købe en standplads lørdag på b-m-k kan du henvende dig direkte til kursets projektleder Maria Aaskov, her kan du få mere af vide om de praktiske forhold og hvilke muligheder der gør sig gældende denne gang.

Fredag

Tidspunkt Aktivitet
17:30 Velkommen – check in i Samværket
18:30 Aftensmad i Samværktes cafe
20:00 Fællessamling – åbning i Samværkets sal
Aftenkaffe i Samværkets cafe

Lørdag

Tidspunkt Aktivitet
7:30 – 8:30 Morgenmad i Højskolens spisesal
8:45 – 9:30 Workshop #1
10:00 – 11:30 Fællessamling i Samværket
12:00 – 13:00 Middag
13:15 – 14:00 Workshop #2
14:15 – 15:00 Workshop #3
15:15 – 16:00 Kaffe/netværk
16:00 – 16:45 Workshop #4
17:00 – Fællessamling – afslutning i Samværket
Mad “to go”